Transport drogowy

Transport w temperaturze kontrolowanej

Transport w temperaturze kontrolowanejTransport w temperaturze kontrolowanej
W przypadku niektórych produktów niezbędne jest transportowanie ich w temperaturze kontrolowanej. W ten sposób przebiega między innymi transport mrożonek, mrożonych owoców, warzyw, mięsa, ryb oraz mrożonych dań gotowych.

W temperaturze kontrolowanej przewozi się również kwiaty oraz wiele rodzajów kosmetyków czy leków. Transport mrożonych warzyw i owoców oraz przetworów odbywa się z wykorzystaniem chłodni. Niezbędne jest pamiętanie o odpowiedniej temperaturze w takiej naczepie, aby produkty dostarczone zostały w nienaruszonym stanie.

Więcej…

 

Transport owoców i warzyw

Transport owoców i warzywTransport produktów spożywczych powinien odbywać się z uwzględnieniem wielu zasad i przepisów, mających na celu stworzenie jak najbardziej optymalnych warunków przewozu. Niektóre grupy produktów spożywczych wymagają stworzenia w czasie transportu specjalnych warunków.

Należą do nich owoce i warzywa, zarówno świeże jak i mrożone.

Więcej…

   

Więcej artykułów…